In de afgelopen 2 jaar heb ik steeds meer last gekregen van de rechterkant van mijn gezicht, waar door de specialist de diagnose atypische aangezichtspijn werd gesteld.

Doordat ik migraine heb, dacht ik dat die alleen maar toenam. Op een gegeven moment had ik 15 dagen per maand last van deze ‘migraine’. De pijnpunten waren rondom en achter mijn oog, rondom mijn kaak en mijn slaap. Uiteindelijk hielp sterke medicatie zoals lyrica en amitriptyline, maar ik was constant moe en versuft. Op slechte dagen nam ik sumatriptan en ibuprofen daarbij. 

Ik ben gezien door verschillende specialisten en uiteindelijk zelfs bij de psycholoog geweest om beter met de dagelijkse pijn om te leren gaan. Uiteindelijk zag de neuroloog verband tussen mijn pijn en spierspanning in het gezicht, waardoor ik ben doorverwezen naar de Hoofdfysio al kon ik moeilijk geloven dat zoiets zou kunnen helpen.

Bij de eerste behandeling werd meteen duidelijk dat mijn spieren aan een kant van mijn gezicht volledig vastzaten door kaakklemmen en dat het niet gek was dat ik de hele dag door pijn had. Nu werd ik voor mijn gevoel voor het eerst serieus genomen en voor het eerst was er te zien dat er wel iets mis was met me. Na een maand merkte ik al een enorm verschil en na twee maanden zijn mijn pijnklachten bijna volledig verdwenen. Ik slik nu alleen nog medicijnen voor migraine die ik twee keer in de maand heb, maar verder helemaal niets meer! Twee jaar ellende was dus opgelost in 2 maanden zonder het gebruik van medicatie.

Mw. van L (24 jaar)

Categories:

Tags:

Comments are closed